GRILĂ DE PREȚURI NOUĂ: Se face consultare publică privind tarifele la parcări

GRILĂ DE PREȚURI NOUĂ: Se face consultare publică privind tarifele la parcări

 Consiliul Local Sighet propune spre consultare publică noua grilă de tarife pentru zonele de parcare cu plată din oraș. Proiectul va intra în discuție la una dintre ședințele Consiliului Local. 

Proiectul propune tarife reduse la parcările cu plată, în schimb susține majorarea amenzilor pentru cei care nu respectă regulamenul de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în municipiul Sighetu Marmației. Proiectul este public pe pagina de internet a Primăriei Sighet. Eventualele propuneri sau opinii pot fi depuse la sediul primăriei până în data de 20 martie, la camera 9, sau trimise pe adresa de email primaria@primariasighet.ro.
”Ne propunem să scădem valoarea tarifelor și să creștem amenzile. Scăzând prețul unui abonament pe un an de la 100 de lei la 80 de lei, nu mai are nimeni scuză că nu-și poate face abonament pe un an. La fel scad toate tarifele, iar cei care nu vor plăti abonament sau tichet vor plăti amendă mai mare. Oricine poate să vină cu amendamente la această propunere”, a arătat primarul Horia Scubli. 
Pentru staționarea mașinilor în parcările cu plată din Sighet se percep următoarele tarife: 
Tarif parcare tichet 
60 minute  – 1 leu
120 minute – 2 lei
1 zi – 5 lei
Tarif plată prin SMS 
 60 min – 0,2 euro
120 min – 0,4 euro
1 zi – 1,1, euro
Abonamente de parcare cu autotaxare  
1 lună – 25 de lei
3 luni – 50 de lei
6 luni – 80 de lei
un an – 150 de lei
Abonamente de parcare pentru riverani 
1 an – 80 de lei
Pentru abonamentele pe un an achiziționate până la data de 31 martie a acestui an, atât cele simple, cât și cele pentru riverani, se acordă o reducere de 10%. Pentru cei care încalcă regulamentul se aplică amenzi contravenționale între 200 și 2000 de lei. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.