VIDEO | GALERIE FOTO | Elev de la ”Șincai”, președinte al Consiliului Județean pentru o zi

 

În cadrul proiectului „Arta de a conduce” desfășurat de Prefectura Maramureș, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar, Consiliul Județean al Elevilor și Asociația Elevilor Maramureș, marți, cu ocazia Zilei Instituției Prefectului, Denis Lazăr, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a avut ocazia să descopere cum este să fii în pielea președintelului sau vicepreședintelului Consiliului Județean pentru o zi.

Denis Lazăr este elev în clasa a XI-a la colegiul băimărean a și a fost ales, recent, președinte al Asociației Elevilor Maramureș. În cursul zilei de marți, Denis a îmbrăcat haina de președinte al Consiliului Județean, primind întreaga atenție cuvenită acestei funcții din partea aparatului de specialitate al instituției. Tânărul ”președinte” a vizitat și s-a familiarizat cu toate direcțiile, serviciile, birourile și compartimentele Consiliului Județean, dar a purtat discuții și cu șefii acestora în ceea ce privește modul de funcționare a instituției și circuitul documentelor. Întrebările sale au fost directe și sincere, reușind să motiveze și mai mult funcționarii publici în explicațiile acordate cu privire la proiectele pe care le derulează.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel-Valer Zetea, s-a arătat încântat de modul în care se derulează proiectul ”Arta de a conduce”, dar și de interesul manifestat de Denis Lazăr față de proiectele pentru tineret promovate de instituția județeană. Totodată, cei doi președinți au purtat discuții serioase pe diverse teme administrative și politice.

Denis s-a arătat interesat și de activitatea vicepreședinților Consiliului Județean, primind toate informațiile necesare de la Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, reprezentanți ai executivului. Astfel, a aflat că funcția de vicepreședinte nu este una decorativă, cum ar putea să pară celor neavizați, ci fiecare vicepreședinte are atribuții clare pe domenii specifice, de care este obligat să se ocupe zilnic, în activitatea sa. Pe parcursul zilei petrecute în instituția județeană, tânărul ”președinte” a aflat că vicepreședinților le sunt delegate atribuții și atunci când președintele lipsește din localitate.

Pe lângă școală, Denis Lazăr este pasionat de planorism și a avut chiar câteva sugestii cu privire la modul în care, pe viitor, s-ar putea dezvolta acest sport în rândul tinerilor, dar a vorbit și despre sprijinul pe care ar putea să-l acorde instituțiile responsabile de acest domeniu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.