Furt ca-filme: Un buldozer de 20 de tone a fost furat in stil profesionist

Furt ca-filme: Un buldozer de 20 de tone a fost furat in stil profesionist

     Un buldozer de 20 de tone din Strambu Baiut a fost furat in stil profesionist, plimbat prin patru judete si descoperit, ulterior de proprietar, facut bucatele.  Hotii, imbracati cu veste reflectorizante, au actionat ca la carte, mimand faptul ca lucreaza la societatea de drumuri.  După ce au parcurs sute de kilometri, talharii au parcat utilajul la sediul unei societati de colectare a fierului vechi din Bistrita.
    Hotii au actionat ca la carte. Au furat utilajul in totiul noptii, dintr-un loc izolat, de langa o cariera de andezit, l-au urcat pe un trailer specializat si au pornit la drum, avand in fata lor o dubita cu girofar pe post de antemergator. Hotii purtau veste reflectorizante, mimand ca ar fi angajati la o societate de drumuri. Ei au strabatut, fara probleme patru judete, Maramures, Salaj, Cluj si Bistrita-Nasaud, fara ca vreun om al legii sa ii ia la intrebari.
Proprietarul utilajului a spus si ca in unele locuri, hotii circulau cu viteza excesiva si ca au parcurs o distanta de 150 de kilometri, in doar doua ore. Dupa cinci zile de cautari, buldozerul a fost gasit dezasamblat in bucati, la sediul unei unitati de colectare a fierului vechi, de pe raza orasului Bistrita. Desi utilajul valora circa 15.000 euro, hotii au obtinut pe el doar 13.000 lei, adica a cincea parte din valoarea bunului.
    Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures neaga afirmatiile conform carora, politistii nu ar fi avut benzina pentru a demara cautarile buldozerului si spun ca proprietarul utilajului s-a oferit sa ii ia pe oamenii legii in masina personala.
Buldozerul a fost furat in noaptea de 8 spre 9 iunie si a fost descoperit abia in cursul zilei de  14 iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.