FUGAR: Un tânăr de 18 ani din Myanmar prins la frontiera cu Ucraina

FUGAR: Un tânăr de 18 ani din Myanmar prins la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat un cetățean din Myanmar, solicitant de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ucraina.

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 21.30, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Sighetu Marmației, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.
Poliţiştii de frontieră au interceptat persoana în cauză în vederea stabilirii identității, însă aceasta nu vorbea limba română, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor specifice, s-a constatat că bărbatul este cetățean din Myanmar, în vârstă de 18 ani, fiind solicitant de azil în România.
În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.