Fotbal – Europa League: Dinamo Bucureşti – Metalist Harkov 0-2

Fotbal – Europa League: Dinamo Bucureşti – Metalist Harkov 0-2

Dinamo Bucureşti a fost învinsă de formaţia ucraineană Metalist Harkov cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.Metalist Harkov, net superioară, s-a impus prin golurile marcate de Cleiton Xavier (10) şi Jonathan Cristaldo (57) şi a făcut un pas foarte important spre grupele competiţiei.
Metalist a început excelent şi au ratat prima ocazie mare de gol în min. 6, când Bălgrădean a salvat în faţa lui Sosa (6). Portarul dinamovist a fost la post şi în min. 8, la şutul de la distanţă al lui Cristaldo. Peste doar două minute (10), Metalist a deschis scorul prin Cleiton Xavier, din lovitură liberă de la 18 metri.
Dinamo a revenit uşor-uşor în joc şi a avut câteva situaţii ofensive. Alexe a tras de la distanţă (17), dar fără probleme pentru portar, după care Matei (33) a irosit cea mai bună situaţie a gazdelor, un şut peste poartă de la 18 metri. Dinamo a presat în continuare, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii concrete de gol.
Echipa lui Bonetti a început cu dreptul repriza secundă, iar Ţucudean, bine lansat, a tras în plasa laterală (48). Totul s-a dovedit a fi un foc de paie, pentru că a urmat un forcing al echipei din Harkov, concretizat în cele din urmă într-un nou gol. Bălgrădean a salvat golul în faţa lui Sosa (51), după care argentinianul a tras excelent din afara careului şi l-a obligat pe portarul dinamovist să respingă în transversală (52). În min. 57, o acţiune a aceluiaşi Sosa a fost finalizată simplu de compatriotul său Cristaldo: 0-2.
Metalist a rămas în 10 oameni şi Dinamo a îndrăznit mai mult, iar Curtean a tras periculos (71). Apoi, Goriainov a avut o intervenţie splendidă la şutul în cros al lui Cătălin Munteanu (76). Cu toate acestea, Dinamo nu a reuşit să fructifice acest avantaj al omului în plus. Ţucudean a irosit ultima şansă a dinamoviştilor, şutul său oprindu-se în braţele lui Goriainov (90+4).
Manşa secundă va avea loc pe 30 august, la Harkov, iar şansele dinamoviştilor de a ajunge în grupe sunt infime. AGERPRES
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.