Coridele revin la televiziunea publică spaniolă după 6 ani de absenţă

Coridele revin la televiziunea publică spaniolă după 6 ani de absenţă

Televiziunea publică spaniolă va relua în septembrie transmiterea coridelor, după şase ani de la dispariţia lor pe micile ecrane şi pe fondul creşterii opoziţiei faţă de aceste spectacole, a anunţat TVE.

Reluarea transmisiunilor va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 18.00, cu ocazia festivităţilor de la Valladolid, pe afişul cărora se vor afla toreadori prestigioşi, precizează comunicatul TVE, a cărei preşedinţie s-a schimbat în luna iunie. Aceasta va fi prima dintr-o serie scurtă, dar simbolică, de manifestări taurine pe care postul intenţionează să le difuzeze, afirmă TVE. Televiziunea publică încetase, la sfârşitul lui 2006, să mai transmită coride, invocând costurile ridicate şi audienţa limitată. La începutul lui 2011, Cartea albă a TVE prevedea că nu vor mai fi difuzate în program coride, pentru că acestea au loc la ore la care se uită la televizor şi copii.

Un sondaj publicat de cotidianul El Pais în 2010 a arătat că 60% dintre spanioli se opun acestei vechi tradiţii. Catalonia, după insulele Canare, a interzis definitiv desfăşurarea de coride, în timp ce primăria din San Sebastian (Ţara Bascilor) a anunţat că nu va reînnoi în 2013 contractele cu organizatorii de astfel de manifestări.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.