VIDEO | Fostul arhitect șef al Primăriei Baia Mare, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul arhitect şef al Primăriei Baia Mare, Mircea Dinculescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiindu-i totodată aplicată pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 3 ani, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat si de a exercita funcţia de arhitect in cadrul unei instituţii/autorităţi publice – se arată într-un comunicat al Tribunalului Maramureș.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului  pe un termen de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa l-a condamnat pe inculpatul Florinel Vaida la pedeapsa de 1 an si 4 luni închisoare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului  pe un termen de 2 ani, perioadă în care acesta se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Baia Mare, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Maramureş.

Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.