Caravana Alianței 2020 USR PLUS în Baia Mare

Caravana Alianței 2020 USR PLUS a fost pentru o zi în Baia Mare. Dan Barna, Dacian Cioloș, Clotilde Armand, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Naomi Reniuț, Adriana Cristian, George Țăranu, Alexandru Vărzaru au ținut neaparat ca după Iași, Cluj, Craiova, Timișoara, Sibiu să vină în Maramureș.

Dimineața și-au petrecut-o în Piața din Baia Sprie, printre oamenii de la țară, veniți cu produse. Clotilde Armand s-a bucurat să regăsească în Maramureș frumusețea omului de la țară și credința că România merită mai mult decât oferă actuala guvernare. Naomi Reniuț a remarcat mâinile muncite ale producătorilor. Alianța 2020 USR PLUS are un program prin care dorește ca subvențiile să fie îndreptate cu preponderență către fermele mici și mijlocii, pentru a putea consolida un trai decent.

După ora 15, Dan Barna, Dacian Cioloș și restul membrilor din Caravană au luat la pas zone din Baia Mare. Președintele USR, Dan Barna, a remarcat potențialul electoral enorm pe care-l are Alianța 2020 în Baia Mare, oamenii fiind foarte apropiați ca mentalitate de ceea ce-și propune USR PLUS. „Lumea s-a săturat de hoție, de corupție. Oamenii văd că din această cauză nu avem spitale, drumuri, școli. Mor oameni cu zile pentru că banii de la buget, banii fiecărui român, se duc în buzunarele clientelei politice, fără să se întâmple nimic bun. România pierde anual din cauza corupției 38 de miliarde de euro. Cu banii aceștia fiți sigur că niciun copil nu mai moare înecat în 2019 în haznaua din curtea școlii, așa cum s-a întâmplat acum două zile în Moldova. Niciunul dintre noi nu a mai făcut politică până acum doi ani. Sunt sigur, și cetățenii o simt, că putem schimba împreună lucrurile în România”, a spus liderul USR, Dan Barna.

Spre seară, candidații Alianței 2020 USR PLUS la alegerile pentru Parlamentul European s-au întâlnit cu băimărenii în sala de conferințe ATP Tech Center.

Dan Barna, președintele USR, Dacian Ciolos, președintele PLUS, Dragoș Pâslaru, Clotilde Armand, Ramona Strugariu si Naomi Reniuț-Ursoiu, găzduiți de Dan Ivan, președintele USR Maramureș și Florin Barbur, reprezentantul PLUS Maramureș, le-au prezentat băimărenilor planurile lor de activitate în Parlamentul European și le-au răspuns la întrebări. A fost o întâlnire neprotocolară, sinceră, ca între oameni aflați de aceeași parte a baricadei, pentru că, după cum au precizat vorbitorii, candidații ar fi putut oricând schimba locul cu publicul, nefiind cu nimic diferiți de acesta. Participanții la întâlnire s-au convins, ascultând prezentările, că cei pe care Alianța 2020 USR PLUS îi trimite în Parlamentul European sunt cei mai buni candidați pe care România i-a avut la europarlamentare de când e membră UE, sunt oameni cu diplome reale, obținute pe merit, sunt oameni cu experiență profesională atât în țară, cât și în străinătate, oameni care nu au intrat în politică pentru a profita de pe urma unor funcții, ci pentru că nu au mai suportat să vadă că România merge la vale și au hotărât să se implice. Chiar dacă acest lucru înseamnă, de multe ori, să își neglijeze propriile visuri și propriile familii.

Candidații i-au îndemnat pe cei prezenți să meargă neapărat la vot și să încerce să convingă și persoanele din anturajul lor să facă la fel, arătând că românii care cred în valorile europene, în democrație și în statul de drept formează un electorat care are cu adevărat un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul țării. Suntem mulți, trebuie doar să credem în noi și să ne implicăm, acesta a fost mesajul candidaților Alianței 2020 USR-PLUS pentru electoratul băimărean. Timpul statului deoparte, al neîncrederii și al cinismului a trecut, ne aflăm într-un moment critic și trebuie să acționăm, pentru că niciodată nu va apărea din neant un personaj providențial care să salveze țara de corupți.

Fără hoție ajungem departe!

USR Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.