Focuri de arma pentru combaterea traficului de ţigări

Focuri de arma pentru combaterea traficului de ţigări
Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor 
 
Un foc de armă a fost tras de poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Maramureş pentru reţinerea în flagrant a unor contrabandişti. 
În urmă acţiunii au fost descoperite şi confiscate 4.000 pachete ţigări de provenienţa ucraineană, în valoare totală de aproximativ 33.000 lei. 

* În noaptea de 06/07 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasau, au observat un grup de persoane care au trecut peste apa râului Tisă din Ucraina în România cu o barcă pneumatică. Ajunşi pe malul românesc, bărbaţii au descărcat din barcă mai multe colete care au fost preluate de două persoane care au stat ascunse în tufişuri. 
Poliţiştii de frontieră au trecut imediat la urmărirea acestora şi deoarece nu s-au supus somaţiilor prin voce au tras un foc de avertisment în plan vertical. 
În acel moment una dintre persoane a fugit spre DN18 încercând să scape cu un autoturism marca Dacia Logan care staţiona pe aceeaşi direcţie. După aproximativ 5 minute poliţiştii de frontieră au reuşit blocarea maşinii şi reţinerea unui bărbat, originar din localitatea Berbesti. 
La cercetarea terenului au fost descoperite 8 colete ambalate în folie de culoare neagră, în care se aflau 4.000 pachete de ţigări marca Viceroy de provenienţa ucraineană, în valoare totală de aproximativ 33.000 lei.  
În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreagă cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. 
Faţă de inculpaţi s-a dispus măsură reţinerii pe 24 de ore iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentaţi instatei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.