VIDEO | Focar de coronavirus la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de COVID-19, un nou record îngrijorător al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. 32 dintre cazurile noi au fost raportate în județul Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a confirmat infectarea  cu virusul SARS-CoV-2 a nouă cadre medicale, asistenți, infirmieri și brancardieri, din cadrul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. S-a procedat la testarea întregului personal, 42 de cadre medicale. Dintre acestea  niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul secției de oncologie nu este pozitiv.

În secția de oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator. Toate cele nouă cadre medicale sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament. S-a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a efectua verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.