FMI menţine prognoza de creştere economică la 1,5% pentru acest an şi o scade uşor pentru 2012

FMI menţine prognoza de creştere economică la 1,5% pentru acest an şi o scade uşor pentru 2012
FMI a menţinut prognoza de creştere economică la 1,5% pentru acest an şi a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
Potrivit surselor, România a îndeplinit toate ţintele cantitative stabilite pentru primul semestru al acestui an şi nu va cere nicio derogare în board-ul FMI.
Totodată, autorităţile române şi misiunea FMI au convenit asupra scrisorii suplimentare de intenţie la acord, care include noile ţinte şi măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare.
Rezultatele evaluării acordului de tip preventiv vor fi prezentate duminică după-amiază de preşedinte Traian Băsescu.
Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a spus că România va continua să înregistreze în acest an creştere economică şi chiar să accelereze anul viitor ritmul de creştere, dar numai prin continuarea "satisfăcătoare" a reformelor, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor UE şi planuri de investiţii solide.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.
Rezultatele evaluării vor fi prezentate luni, într-o conferinţă de presă, de către oficialii FMI, Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.
Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.