Fiscul a pus sechestru pe activele Nokia pentru datorii de 10 milioane de dolari

Fiscul a pus sechestru pe activele Nokia pentru datorii de 10 milioane de dolari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Ca urmare a unui control, s-a constatat că societatea are obligaţii neplătite de natura taxelor vamale în valoare de 10 milioane de dolari", a spus Blejnar.

Conform Codului de procedură fiscală, măsurile asiguratorii se instituie atunci când există pericolul înstrăinării bunurilor de către o societate datornică.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

"Am început un control în 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. S-a instituit sechestru asiguratoriu pentru o sumă de 10 milioane de dolari, dar măsura nu periclitează activitatea societăţii în continuare. Este o măsură preventivă", a spus Blejnar.

Preşedintele ANAF a arătat că sechestrul a fost instituit pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi asupra bunurilor imobile ale companiei, inclusiv birourile şi halele de producţie.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.