Final de Festival….

Final de Festival….

Anuntate cu multe surle si trambite “Zilele culturii si sportului sighetean si Festivalul Concurs de Interpretare, Nicolae Tudorovici s-au incheiat. Sighetenii au avut posibilitatea, , timp de 3 zile, sa partcipe la manifestari culturale, expozitii de fotografii si pictura, spectacole de muzica populara, folk, dar si intreceri sportive.
Speriati  probabil de vremea capricioasa, sighetenii nu s-au prea inghesuit sa asiste la deschiderea oficiala care a avut loc vineri, 22 iulie, pe Stadionul  Municipal, unde Primarul Eugenia Godja a premiat elevii olimpici la invatatura, dar si tinerele sperante ale sportului sighetean.
Prestatia ansamblurile folclorice “Mugurelul”, “Casa Iurca” si “Mara” a reusit sa mai incalzeasca putin atmosfera.  
 Pentru a doua zi a festivalului, au fost pregatite expozitii de pictura si arta fotografica, iar iubitorii fotbalului sighetean au putut urmari un meci de fotbal disputat de fostele glorii ale echipei CIL Sighet. Ajutati de vremea frumoasa de afara, in fata platoului de la fostul cinematograf „Mara” din centrul Sighetului,  mesteri populari veniti din toate colturile Maramuresului si-au expus produsele de artizanat, realizate cu atata migala si maiestrie.
Duminica, 24 iulie, au avut loc atat manifestari sportive cat si culturale. Prezenta marelui boxeor, Lucian Bute, pe scena improvizata pe Stadionul Minicipal, in momentul in care a fost desemnat cetatean de onoare al Sighetului, a starnit aplauze si urale in randul publicul prezent in tribuna. Dupa momentul decernarii diplomelor de cetatean de onoare mai multor personalitati locale, a urmat Concursul de Interpretare “Nicolae Tudorovici”, Editia I. Florentina si Petre Giurgi, Cornelia si Lupu Rednic, Voichita Nemes, Gheorghe Parja, Nituca Iusco si Mihai Chis sunt doar cateva nume cu rezonanta, care au dat curs invitatiei de a li se alatura sighetenilor, la Gala Festivalului. In tot acest timp, organizatorii au asigurat pentru cei mici, un mic parc de distractie, amenajat tot in incinta Stadionului Municipal, care a atras multi adepti, din randul celor mici, dar nu numai, iar pentru adulti, mici,  bere si…manele(ca tot e un Festival al culturii! Sic)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.