Baia Mare: Profesorul cu cea mai mare nota pe judet la Istorie a ramas fara post titularizabil in invatamant

Baia Mare: Profesorul cu cea mai mare nota pe judet la Istorie a ramas fara post titularizabil in invatamant

Candidatii care au obtinut la concursul de titularizare cel putin nota 7 s-au prezentat in aceasta dimineata la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" pentru a vedea daca se numara printre norocosii care vor obtine un post vacant titularizabil. In timp ce unii s-au bucurat pentru postul obtinut, altii au avut parte de surprize mai putin placute.

Din categoria celor nemultumiti face parte din profesorul de istorie Gheorghe Pop din Leordina. Acesta s-a prezentat in data de 13 iulie la concursul de titularizare, obtinand la istorie cea mai mare nota pe judet – 7,90. Incantat si mandru de nota obtinuta, profesorul visa la catedra de istorie de la scoala din Poienile de sub Munte, care ii are si aproape de casa. Vazandu-se cu cea mai mare nota, acesta nici nu s-a mai gandit sa depuna contestatie iar in aceasta dimineata s-a prezentat bucuros pentru a semna pentru postul mult dorit. Insa socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, astazi afland ca de la locul intai a ajuns pe patru asta deoarece, in urma contestatiei depuse, unuia dintre candidati i-a fost marita nota de la 6,05 la 8,20. "Fiind de langa Viseu, nu pot sa umblu in fiecare zi. Am si eu familie, copii, la salariile din invatamant nu-mi permit sa cheltuiesc bani pe drum si fiind primul, nu stiu ce rost avea contestatia. Domnule, face cineva contestatie, unu, doi, zece, se aproba una, a doua. Culmea: de pe primul ajung pe patru din trei posturi titularizabile. Nu ma deranjeaza prea mult decat sa nu fiu luat de fraier. Interesant e ca a doua nota dupa mine a avut o colega de a mea, si acum eu fiind al patrulea ea a ramas a cincea. Interesant e urmatorul lucru: nu stiu cine a corectat acele lucrari dar de la 6 si la 8 si mi se pare o diferenta prea mare. Sau prima corectare nu a fost cum trebuie si atunci ar trebui reevaluate toate lucrarile sau a doua si atunci ar trebui reevaluate toate lucrarile la istorie, din Maramures", considera prof. Gheorghe Pop.

Prof. Gheorghe Pop are o vechime in invatamant de 23 de ani. Acesta sustine ca va cere sprijinul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures si, mai mult decat atat, va depune contestatie la Ministerul Educatiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.