Festival de colinde la Sarasău

Festival de colinde la Sarasău

 Cuprins in Proiectul Regional “Sarbatori de suflet” astazi la Sarasau s-a desfasurat festivalul de colinde “Sa intampinam Craciunul”, eveniment coordonat de Daniela Lazăr de la Scoala din Sarasau si Mihaela Bodnar, directorul Gradinitei nr.12 din Sighetu Marmatiei.

Festivalul de colinde a avut loc la Caminul Cultural din localitatea Sarasau, incepand cu ora 10:00 cand pe scena au urcat prescolarii de la Gradinita din Sarasau, din Barsana, Sapanta, Budesti, Vadu Izei, dar si de la Gradinitele cu Program Prelungit Nr 12 si Nr 13 din Sighetu Marmatiei. 
Dupa spectacolul sustinut de cei mici, a sosit randul elevilor care au urcat pe scena incepand cu ora 13:00. Partea a doua a Festivalului de colinde a fost deschis de grupul “Flori de pe Tisa”, elevi ai scolii cu clasele I-VIII din Sarasau.
Au oferit cate un program de colinde si grupul “Coconi de pe Iza” din Stramtura, elevii scolii din Vadu Izei, grupul “Sapantana” din Sapanta, dar si elevi de la Scoala Ioan “Dr. Ioan Mihaly de Apsa” din Sighet, cu grupurile “Greierasii” si “Clopoteii”. Au urcat pe scena de asemenea si elevi ai Scolii  “George Cosbuc” din Sighetu Marmatiei, dar si doi violonisti de la Scoala cu Program Suplimentar de Muzica.
Sala a fost plina de parinti, bunici dar si invitati de onoare atat din localitatea Sarasau, cat si din imprejurimi. Festivalul va fi transmis la TV Sighet intr-o editie speciala a emisiunii Sighetul de Azi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.