VIDEO | Femeia, portret povestit și personaj de carte

Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș organizează evenimentul online „Femei din Maramureș. Portrete povestite”. Tot de 8 Martie Femeii, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare sărbătorește, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Femeia.

Ziua femeii, marcată pe 8 martie, este o sărbătoare cu totul specială prin care sărbătorim femeile din lumea întreagă: mame, soții sau persoane apropiate. Ziua Internațională a Femeii, a fost la începuturi o expresie a dorinței femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminității, indiferent de religie și rasă.

Cu ocazia zilei 8 martie, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare sărbătorește, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Femeia, eveniment programat a avea loc online, avându-i ca actori principali pe angajații bibliotecii, care au recitat versuri din volumul de poeme ”Mama” de Hélène Delforge.

Câteva maramureșence au fost îndemnate să povestească despre ele, despre viața lor, să își facă un autoportret din vorbe. Ce le place să facă? Ce și-ar dori? Când au fost mai mulțumite? Când le-a fost mai greu? De ce le e dor? Au fost vreodată în vacanță? S-au odihnit vreodată? Și au fost filmate chiar la ele acasă.

Materialul video va fi transmis în perioada 8 – 12 martie 2021, pe pagina de facebook a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, la adresa: facebook.com/cultura traditional

.

.

.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.