FACILITĂȚI: Persoanele cu handicap, scutite de la plata rovinietei

FACILITĂȚI: Persoanele cu handicap, scutite de la plata rovinietei

 Persoanele cu handicap sunt scutite de plata rovinietei. Pentru a beneficia de această facilitate, ele trebuie să depună fie la primăria din localitatea de domiciliu sau reşedinţă, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș din Baia Mare, o cerere însoţită de documente care să ateste încadrarea în grad de handicap. De la începutul anului şi până în prezent, la DGASPC Maramureş au fost aprobate aproximativ 50 de cereri în acest sens. 

Potrivit prevederilor legale privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Scutirea se aplică pentru un singur autoturism deţinut de fiecare din persoanele îndreptăţite. 
„Beneficiază de scutire de la plata rovinietei persoanele cu handicap grav, cât şi asistentul personal sau, după caz, însoţitorul persoanei cu handicap grav, pentru un singur autoturism deţinut de fiecare din persoanele îndreptăţite. În cazul copiilor cu handicap, de scutire beneficiază unul dintre părinţi sau aparţinătorul legal al copilului”, a arătat purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru. 
De această facilitate mai beneficiază şi persoanele cu handicap accentuat şi mediu. 
„Anul trecut, în evidenţele DGASPC Maramureş, sunt 560 de persoane care au beneficiat de scutire de la plata rovinietei, iar pe parcursul anului 2016, până în prezent au fost aproape 50 de cereri aprobate”, a adăugat Adrian Mândru. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.