Exista potential agricol foarte mare in judetul nostru, insa fermierii nu sunt informati despre cum sa acceseze fondurile europene destinate dezvoltarii rurale

Exista potential agricol foarte mare in judetul nostru, insa fermierii nu sunt informati despre cum sa acceseze fondurile europene destinate dezvoltarii rurale

Duminica, la Calinesti s-a organizat o intalnire cu  reprezentati ai Directiei Agricole pe tema transformarii gospodariilor taranesti in microferme. In cadrul intalnirii s-a incercat, impreuna cu agricultorii, identificarea potentialului agricol din zona Valeni-Calinesti, si gasirea unor solutii la problemele cu care se confrunta producatorii.
   In cadrul intalnirii, reprezentantii Directiei Agricole Maramures au incercat sa ii convinga pe agricultori sa se constituie in asociatii pentru ca marfa lor sa fie vanduta mai usor si la un pret mai mare. Insa taranilor le este frica de aceasta idee pentru ca le aduce aminte de colectivizare.
 Ioan Banc, reprezentantul Directiei Agricole Maramures a declarat ca exista  potential agricol foarte mare in judetul nostru, insa fermierii nu sunt informati despre cum sa acceseze fondurile europene destinate dezvoltarii rurale.
     Primarul localitatii Calinesti, Mihai Nemes a declarat ca intalnirea a fost foarte utila atat pentru agricultori, cat si pentru autoritatile locale, care poate de acum incolo  vor reusi sa absoarba mai multe fonduri europene.
    Si pentru ca fermierii sa fie mereu informati despre banii pe care Uniunea Europeana ii ofera Romaniei cu atata generozitate, Ioan Banc a promis ca va incerca sa vina in zona noastra pentru a sta de vorba cu producatorii, cel putin o data la doua luni.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.