Liber la scaldă şi la voie bună

Liber la scaldă şi la voie bună

Asa cum e datina la romani, orice sarbatoare incepe cu o slujba biserceasca, astfel   dis de dimineata sighetenii au mers la biserica pentru a se ruga de Sfanta Sarbatoare a  "Adormirii Maicii Domnului". Desi cei mai multi dintre  ei  au beneficiat de un weekend prelungit, au ales sa-l petreaca  cat mai aproape de casa, alaturi de familie.
 Multi sigheteni am intalnit azi prin parcul Gradina Morii, adapostiti pe la umbra salciilor de pe malul raului Iza sau pregatind o mica petrecere campeneasca cu mici , bere, gratare si multa voie buna.
Pustiu şi extrem de liniştit. Aşa a arătat municipiul Baia Mare, astăzi, în jurul prânzului, când mercurul din termometre indica peste 30 de grade Celsius la umbră. Dacă unii băimăreni şi-au făcut planuri pentru a petrece weekend-ul prelungit în natură, cu cortul, în zonele de agrement din apropierea Băii Mari, alţii au preferat să se relaxeze acasă. De sărbătoarea Sfintei Marii, mii de credincioşii au mers la biserică pentru a se ruga Sfintei Fecioare Maria, după care, fiecare a ales să se relaxeze după propriul plac. Unii au profitat de vremea caldă şi au luat cu asalt bazinul descoperit „Gheorghe Demeca”, singurul loc de bălăceală din municipiul Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.