Excese de sărbători

Excese de sărbători

Peste  300  de sigheteni  au ajuns in ultimele zile la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului  Municipal Sighet, dupa ce au exagerat in ceea ce priveste consumul de alimente si alcool.
Asa cum e datina la romani de sarbatori se mananca si mai ales se bea, iar sighetenii nu s-au  sustaras de la aceasta regula. Pe parcursul Sarbatoriilor Pascale medicii de garada de la Serviciul Primire Urgente nu au dus parte de lipsa de activitate. Doar in ultimele zile  peste 300 de sigheteni au necesitat interventia unui medic.
Situatia se perpetueaza de la an la an, cand in timpul sarbatorilor multi dintre sigheteni  mananca si beau mult mai mult decat in mod normal, fapt ce le produce indigestii.Pe langa problemele digestive, medicii de la Uunitatea Primire Uurgente  au avut de-a face si cu multi pacienti care au acuzat diverse traumatisme, atat produse prin accidente rutiere, cat prin agresiune.
Din datele furnizate de Gelu Moys, medic de specialitate in cadrul Unitatii de Primire Urgente Sighet, putem trage concuzia ca sighetenii nu devin mai cumpatati, in ceea ce priveste consumul excesiv de macare si bautura, traditie care se respecta cu sfintenie la fiecare sarbatoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.