Eroare comisă la BAC: În loc de 9:20, cu cât a fost notată lucrarea unui elev olimpic, s-a trecut în procesul verbal nota 2:20

Eroare comisă la BAC: În loc de 9:20, cu cât a fost notată lucrarea unui elev olimpic, s-a trecut în procesul verbal nota 2:20

Un olimpic baimărean, elev al Colegiului National Gheorghe Şincai, a fost respins cu nota 2,20 tocmai la fizică, materie la care a câştigat numeroase concursuri şcolare. Acesta a fost deja admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca in clasa a XI cand a obtinut un rezultat deosebit la olimpiada nationala. Socul a fost foarte mare si pentru parinti, avand in vedere ca Armin ii anuntase ca se asteapta sa ia peste 9:00.
    Armin Breszovsky elev al Colegiului Gheorghe Şincai nu şi-a făcut prea multe probleme pentru bacalaureat. Înca din primăvară a fost admis la facultate, iar examenul de acum trebuia să fie doar o formalitate pentru el. În ziua afişării rezultatelor insa a constatat cu stupoare ca se afla pe lista celor respinsi. Armin si-a anuntat familia, iar parintii sai, care se asteptau ca baiatul sa fie printre primii din liceu la bacalaureat, au fost de-a dreptul socati Elevul insa sigur pe ceea ce a scris a depus imediat contestatie.
La scurt timp, a fost sunat de către conducerea liceului, care aflase de la comisia de corectare că s-a făcut o eroare la trecerea notei de pe lucrare pe procesul-verbal. Cineva din comisie a trecut în loc de 9.20, cu cât i-a fost notată lucrarea la fizica, doar 2.20.
Vazand ca s-au strecurat erori membrii comisiei au decis să verifice toate lucrările din centrul de examinare şi au descoperit alte două cazuri. Elevii aveau note mai mari pe lucrări decât cele notele afişate.  Inspectoratul Şcolar nu va dispune niciun fel de sancţiuni, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures Pavel Filip. Acesta a mai adaugat ca totul s-a intamplat din cauaza volumului mare de munca al dascalilor si nu a fost un gest intentionat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.