Maramures: 10.000 de carti de munca mai trebuie ridicate de la ITM Maramures

Maramures: 10.000 de carti de munca mai trebuie ridicate de la ITM Maramures

Aproximativ 10.000 de carti de munca au mai ramas in evidentele Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures asta dupa ce, potrivit noului Cod al Muncii, documentele trebuiau sa fie predate angajatilor pana cel tarziu in 30 iunie. Reprezentantii ITM Maramures sustin ca patronii multor firme sunt plecati in strainatate si din aceasta cauza, multe carnete nu sunt completate si incheiate la zi.

"Noi recomandam pe aceasta cale tuturor celor care vin in tara, care sunt plecati in strainatate si revin in perioada concediilor sau in perioada imediat urmatoare in tara, sa se prezinte la Inspectorat sau la societatea la care au lucrat sa isi ridice carnetele de munca. Atragem atentia angajatorilor ca au obligatia de a se prezenta la Inspectorat pentru a ridica carnetele de munca si de a le preda titularilor", spune purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures, Mircea Onea.

In perioada imediat urmatoare, inspectorii ITM Maramures vor efectua o serie de controale la angajatorii care nu au ridicat carnetele de munca ale angajatilor pentru a le reaminti si a-i obliga sa respecte prevederile noului Cod al Muncii referitoare la cartile de munca. "Recomandam tuturor titularilor sa pastreze carnetele de munca. Este un act personal cum este actul de identitate sau documentul de studii care certifica o vechime in munca pana la 31 decembrie 2010 si totodata e foarte important din punctul meu de vedere, certifica vechimea de specialitate a studiilor. De aceea, recomandam tuturor sa se prezinte cat mai repede la inspectorat pentru a intra in posesia acestor documente", a mai adaugat Mircea Onea.

Potrivit noilor reglementari, evidenta vechimii in munca se inregistreaza electronic de la 1 ianuarie a.c., prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.