ERA DE AȘTEPTAT: România rămâne în primul eșalon al Rugby Europe după barajul de pe Arena Zimbrilor cu Portugalia

ERA DE AȘTEPTAT: România rămâne în primul eșalon al Rugby Europe după barajul de pe Arena Zimbrilor cu Portugalia

 Naționala de rugby a României s-a impus în play-off-ul Rugby Europe, învingând Portugalia cu 36-6, într-o partidă disputată pe Arena Zimbrilor din Baia Mare. Stejarii rămân astfel în primul eșalon valoric al Rugby Europe și vor evolua în Rugby Europe Championship, alături de Georgia, Spania, Belgia, Rusia și Germania.

”Stejarii” au dominat această întâlnire, după 8 minute de joc tabela indicând scorul de 12-0, prin dubla reușită de Ionuț Dumitru, al doilea eseu fiind și transformat de către Ionel Melinte. Oaspeții au încercat să revină în joc și au marcat un dropgol prin Nuno Guades, însă diferența de tabelă a fost menținută de ”stejari” prin eseul lui Ionel Melinte, acesta nereușind să-l și transforme. România a intrat la vestiare la pauză cu scorul de 22-3, Cătălin Fercu marcând a patra încercare, netransformată. În repriza secundă, ”stejarii” au continuat să domine jocul, portughezii reușind să mai pună trei puncte pe tabelă printr-o penalitate. Jocul bun al României s-a concretizat prin încă două eseuri marcate de Andrei Gorcioaia și Vlăduț Zaharia, ambele transformate de Daniel Plai, pentru scorul final de 36-6. Înaintea fluierului de start a fost păstrat un moment de reculegere în memoria lui Mihai Ispas, membru în Biroul Federal al FRR și fost jucător la Sportul Studențesc. De asemenea, meciul de sâmbătă a fost ultimul disputat în tricoul naționalei de către Valentin Ursache (66 de selecții).
"Era un meci pe care trebuia sa il castigam. Este o victorie importanta, sunt bucuros de rezultat, sunt bucuros de multe lucruri, insa mai avem mult de muncit. Este un rezultat care ne face sa privim optimisti spre viitor pentru ca in acest moment echipa este cam la 50% din potentialul ei, mai avem de construit. Trebuie sa zambim astazi, au fost doua saptamani in care a fost multa presiune, desi am incercat sa nu ne gandim prea mult la acest lucru. Ma bucur ca au fost trei debutanti, a fost mult entuziasm, s-a jucat in viteza, ma bucur ca jucatorii au inteles mesajul meu, acela ca daca vor munci si vor da 100% in antrenamente, vor fi in echipa. Jucatorii romani au un potential imens si sunt incantat ca incep si ei sa creada acest lucru", a spus Thomas Lievremont, antrenorul Romaniei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.