Elevii nevoiţi să facă naveta

Elevii nevoiţi să facă naveta
Începând cu anul şcolar 2011-2012 vor fi comasate în judeţul nostru 15 şcoli iar alte 6 unităţi de învăţământ îşi vor pierde personalitatea juridică. Este şi cazul Şcolii cu Clasele I-IV din Fereşti a cărei elevi vor fi nevoiţi din următorul  an şcolar să facă navetă la Giuleşti, spre nemulţumirea părinţilor.  
Începând cu anul şcolar 2011-2012, Ministerul Educaţiei  Cercetării, Tineretului şi Sportului  a decis că  scoliile cu un număr mic de elevi vor fi desfiinţate, astfel că elevii vor învăţa în alte unităţi şcolare din apropiere. Potrivit unor analize întreprinse de Inspectoratul Şcolar Judeţean MM, au fost identificate un număr de 15 şcoli din judeţ care urmează să fie comasate iar alte 6 unităţi de învăţământ îşi vor pierde personalitatea juridică, începând cu anul şcolar 2011/2012.  
În Maramureş scoliile ce vor fi comasate, sunt scoliile care funcţionează cu doar opt elevi, precum Şcoală Cornesti, Şcoală Rusor, Şcoală Fereşti şi Şcoală Ciută unde sunt  înscrişi doar şapte copii. 
Din fericire singură învăţătoare de la Şcoală cu clasele I-IV din Fereşti, Jurji Ani, este detaşată pe o perioadă de un an pe locul respectiv, astfel încât desfintarea acestei şcoli nu-i afectează siguranţă locului de muncă.   
Părinţii din Fereşti sunt nemulţumiţi de măsură luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean MM. Aceştia sunt foarte îngrijoraţi de desfiinţarea şcolii şi susţin că elevii sunt prea mici pentru a fi nevoiţi să facă navetă, cu toate că transportul le va fi asigurat de microbuzul şcolar din dotare.  
Directorul  Şcolii cu clasele I-IV din Fereşti, Gheorghe Rednic, a declarat pentru TV Sighet, că elevii care sunt nevoiţi să facă navetă vor beneficia la Şcoală cu clasele I-VIII Ilie Lazăr din Giuleşti de condiţii de învăţare  mult mai bune.  
Iar o data cu sosirea celor 11 elevi navetişti la Şcoală din Giuleşti, nu va mai fi necesară luarea măsurii de a comasa clasele din lipsă elevilor.   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.