Sterilizarea sau eutanasierea câinilor fără stăpân va fi decisă de autoritățile locale

Sterilizarea sau eutanasierea câinilor fără stăpân va fi decisă de autoritățile locale

 

Comisia pentru Administrație publică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu amendamente, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că animalele vor fi ținute 30 de zile în adăposturi, după care autoritățile locale vor decide ce fac cu acestea – le sterilizează sau le eutanasiază, informeaza Mediafax.

Președintele Comisiei, Sulfină Barbu, a precizat că, în principal, a fost adoptată, cu 16 voturi "pentru" și 6 "împotrivă", formă propusă de Comisie la acest proiect de lege astfel încât de problemă câinilor fără stăpân trebuie să se ocupe autoritățile locale care sunt libere să decidă, prin hotărâre de Consiliu, și să returneze animalele în teritoriu. 

Deputații din Comisie consideră că modificările avizate, care dau posibilitatea autorităților locale să decidă ce să facă în cazul câinilor fără stăpân, sunt o soluție mai bună la problemă câinilor comunitari. Potrivit acestora, autoritățile locale pot decide fie sterilizarea animalelor și propunerea spre adopție, fie păstrarea lor în centre, fie eutanasierea după un anumit număr de zile. Totodată, legea da posibilitatea încheierii unor parteneriate între autoritățile locale și ONG-urile de protecție a animalelor. 

După decizia Comisiei, mai multe ONG-uri de protecție a animalelor au organizat proteste. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.