Elevii intră de vineri,timp de trei săptămâni, în vacanţa de iarnă

Elevii intră de vineri,timp de trei săptămâni, în vacanţa de iarnă

 Timp de trei săptămâni, elevii se vor bucura de vacanţa de iarnă, care începe pe 24 decembrie 2011. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului elevii se vor  intoarce la cursuri in data de 16 ianuarie 2012, data cand va incepe cel de -al doilea semestru al anului scolar 2011-2012.

Preşcolarii şi elevii vor intra de vineri în vacanţa de iarnă. Modificarea majora pe care vacanta de iarna  din acest an o aduce este legata de durata acesteia.Vacanţa de iarnă este, începând din acest an, cu o săptămână mai lungă faţă de anii precedenţi. Ministru Educatiei sutine ca aceasta modificare este benefica si va duce la reducerea absenteismului  in conditiile sunt zone  in care copiii nu pot ajunge la scoala in zilele grele de iarna si tot iarna multi dintre copii se imbolnavesc si lipsesc.In Maramures se vor bucura de aceasta vacanta prelugita peste  88.000 de elevi si prescolari. 
 Parintii sunt multumiti de aceste modificari si sutin ca sunt bine venite in contextul multicultural al zonei noastre unde traiesc si multe comunitati de ucraineni care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi.
Cursurile semestrului al II-lea vor începe pe 16 ianuarie 2012 şi se vor încheia în 22 iunie 2012. 
Copiii vor avea vacanţă de primăvară între 7 şi 22 aprilie, iar vacanţa de vară a anului şcolar viitor va fi cuprinsă în perioada 23 iunie-9 septembrie. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.