VIDEO | Echipa Tech-X a construit un robot care ”joacă” baschet

Tech-X, echipa de robotică a Colegiului Naţional ”Dragoş Vodă” (CNDV) Sighetu Marmaţiei, se pregăteşte intens pentru competiţia ”Naţie Prin Educaţie – BRD First Tech Challenge România”, etapa regională urmând să aibă loc, în format Remote, în luna mai. Proiectul elevilor de la CNDV, al căror mentor este profesoara Cornelia Hotea, este unul original şi pretenţios, o provocare ce angrenează de la cunoştinţe temeinice de programare, robotică până la cele de printare 3D ori chiar marketing.

ULTIMATE GOAL este tema din acest an, în cadrul celui de-al cincilea sezon al competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania, la care participă și echipa de robotică de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, Tech-X.  Tinerii liceeni pornesc încrezători în acest proiect după ce se pot lăuda cu performanța obținută anul trecut când, după participarea la Regionala Cluj, au reușit calificarea la faza națională. Provocarea din acest an este construirea unui robot care să ”joace” baschet. Tech-X a trecut cu bine etapele eliminatorii și inspecția robotului. Au primit OK-ul pentru participarea la primul demo, acre a avut loc recent.

Pentru a se prezenta cât mai onorabil la aceste competiții, tinerii au nevoie de dotări importante și implicit de sprijinul financiar al celor care doresc să sprijine astfel de proiecte educaționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.