VIDEO | Echipa de robotică din cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”face progrese în pregătirea proiectului pentru concursul ”Ultimate Goal”

Echipa de robotică din cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”face progrese în pregătirea proiectului pentru concursul ”Ultimate Goal”, concurs desfășurat în cadrul celui de-al cincilea sezon al competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania. Prin prisma unor sponsori generoși, echipa a reușit și achiziționarea unor componente importante pentru construirea robotului.

Tinerii liceeni pornesc încrezători în acest proiect după ce se pot lăuda cu performanța obținută anul trecut când, după participarea la Regionala Cluj, au reușit calificarea la faza națională.  Sub coordonarea elevului Andrei Rodilă, echipa face progrese , de la o zi la alta.

Cu toate că suntem în pandemie, ne-am bucurat că am obținut sponsorizare, am găsit oamnei de bine care înțeleg pasiunea elevilor pentru robotică. Făcând rost de bani, am reușit să dăm comandă de teren pentru concurs, din Grecia. Am dat comandă din Italia pentru alte piese necesare construirii robotului. La robot trebuie să folosim o serie de piese standard, omologate”, spune Cornelia Hotea, profesor de informatică.

Terenul pe care va evolua robotul este gata, deja.

”Am reușit să facem integral terenul de sport unde robotul urmează să-și desfășoare acțiunile. Am reușit și să facem turnul, inițial am făcut un turn din carton, deci improvizat, dar nu a fost acceptat. Doi elevi participă în fiecare marți seara la cursuri online pentru a se informa despre ce trebuie să facem pentru acest proiect”, precizează Cornelia Hotea.

Concursul va avea loc în perioada 11-20 mai.în format REMOTE, ceea ce presupune dotarea cu tehnia necesară transmisiilor live.

Noi trebuie să filmăm atunci șase videoclipuri, care trebuie transmise în timp real pe youtube și pe pagina ofocială a concursului. Robotul trebuie să demonstreze într-un minut ceea ce trebuie să facă și să încercăm să obținem punctele necesare pentru calificare. Anul acesta vor fi acceptate doar șase echipe pentru faza națională, deci șansele noastre sunt foarte mici, dar copiii sunt optimiști” precizează Cornelia Hotea.

La nivel de Ardeal sunt în jur de 45 de echipe, iar la nivel național, în jur de 180 de echipe, îsncrise pentru acest concurs.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.