VIDEO | Pista de atletism din Sighet arată ca un teren de golf

”Atât gazonul cât și „pista” sunt verzi. E normal ca gazonul sa fie verde, în schimb nu e normal ca pista să fie verde”, scrie un sighetean pe pagina sa de facebook, arătând în ce stare deplorabilă se află pista de atletism de la Stadionul Municipal Sighet, în vreme ce tinerii sportivi se pregătesc pentru competiții.

”Așa stă situația de vreo 15-20 de ani….tot timpul a fost prioritar gazonul în detrimentul pistei. Tot timpul atletismul a avut de suferit din pricina fotbalului. De câte ori se cerea să se îngrijească și pista, era ” zgâriată” cu lama excavatorului și cam atât”, scrie sigheteanul dezamăgit.

În această săptămână, atleții  au ieșit pentru prima dată după doi ani la primul antrenament afară. Pe stadion I-a întâmpinat o pistă în condiții deplorabile. Exista in Sighet atleți foarte talentați, cu potențial de campioni, care iarna se antrenează într-o sală de sport, în jurul unui teren de baschet, iar vara sunt nevoiți să alerge pe o pistă plină de iarbă.

”Și ei nu cer mult! Nu vor o sală de atletism cu 8 piste de tartan. Nu! Voar doar o sală cu două-trei culoare de vreo 100 de metri pentru a se putea antrena în condiții apropiate celor de concurs. Oare știe cineva cum e sa te antrenezi luni în șir pe „zgură” și pietriș și să mergi la concurs unde alergi pe tartan? E ca si cum ai învăța să dansezi in cizme de cauciuc și apoi ai da examen în pantofi de dans”, scrie același sighetean.

Drept răspuns, primarul Vasile Moldovan a lăsat un comentariu la postarea sigheteanului, prin care informează că au fost depuse la C.N.I.  trei proiecte pentru sport, unul are legătură cu reabilitarea Sălii Polivalente, unul e direcționat pentru construrea unei baze sportive tip 1 la fostul teren Maramureșeana și un alt proiect țintește construirea unui bazin de înot.

Niciunul dintre proiecte, însă, nu oferă o soluție imediată pentru reabilitarea pistei deja existente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.