VIDEO | După ani în șir în care a fost târât prin procese, fostul primar Ovidiu Nemeș a fost declarat nevinovat

După ani în șir în care a fost târât prin procese, fostul primar al municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș, a fost declarat nevinovat. Sentința de achitare dată săptămâna trecută de Curtea de Apel Cluj este definitivă. Însă atât pentru Nemeș, cât și pentru familia lui toată această perioadă în care a fost acuzat pe nedrept – după cum a stabilit instanța – a fost una de cumpănă, prin care nu și-ar dori nimeni să treacă.   

Fostul primar al municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș, a fost achitat într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acesta fusese acuzat de procurorii DNA că și-a încălcat atribuțiile de serviciu în cazul închirierii unor parcometre. Aceeași soluție de achitare a dat instanța și în cazul fostului consilier juridic al Primăriei Sighet, Diana Mihaela Dunca.

Prin hotărârea din 20 decembrie, Curtea de Apel Cluj a respins apelul procurorilor DNA împotriva unei sentințe date de Tribunalul Maramureș în luna ianuarie a acestui an și, totodată, a admis apelurile formulate de Ovidiu Nemeș și Diana Mihaela Dunca, împotriva aceleiași sentințe, pe care Curtea a desființat-o integral. Astfel, atât Nemeș, cât și Dunca au fost achitați pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Până la stabilirea nevinovăției însă pentru cei doi și pentru familiile lor rămân câțiva ani traumatizanți, iar stresul prin care au trecut nu poate fi șters de nicio decizie judecătorească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.