VIDEO | Duminică începe Postul Crăciunului

Duminică începe Postul Crăciunului. Acesta ține 40 de zile, începe în 15 noiembrie și se sfârșește în 24 decembrie fiind unul dintre cele mai importante posturi din an. Postul este asociat de multe persoane cu interdicţiile, dar preoţii îl consideră mai degrabă un motiv de bucurie, pentru că în această perioadă credincioşii au ocazia să se apropie de Dumnezeu.

Despre semnificația Postului Crăciunului va vorbi preotul Vasile Florea în cadrul ediției din această săptămână a emisiunii Cuvânt de Învățătură.

”Așa cum știm, când rostim cuvântul post ne gândim la abținere, la jertfă, la renunțare, la sacrificiu. Surprinzător este însă că atunci când vorbim de Postul Crăciunului vorbim despre un post al bucuriei și atunci trebuie să găsim o concordanță între acești termeni, renunțare sau sacrificiu și bucurie. Este vorba despre bucuria întâlnirii cu Cristos la capătul acestui drum al postului, o întâlnire cu Cristos extrem de fragil, cu  un Cristos copil, cu un Cristos care nu se naște în condiții prilenice sau normale, așa cum le numim noi în ziua de astăzi, cu un copil care vine în lume și își asumă întru totul natura umană, slăbiciunea umană, fragilitatea, limita umană pentru a arăta ceea ce spunea evanghelistul Ioan în evanghelia sa atunci când mărturisea că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât pe unicul său fiu l-a dat  ca oricine crede în el să nu moară, ci să aibă viață veșnică”, a explicat preotul Vasile Florea.

Pe larg despre acest subiect puteți urmări într-o ediție specială a emisiunii Cuvânt de Învățătură care va fi difuzată la Tv Sighet sâmbătă de la ora 18:00 și duminică de la ora 13:00.

.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.