DRUMUL UNIRII: Primarul comunei Mireşu Mare s-a alăturat convoiului de căruţe care a pornit spre Alba Iulia

DRUMUL UNIRII: Primarul comunei Mireşu Mare s-a alăturat convoiului de căruţe care a pornit spre Alba Iulia
Și Mireșu Mare s-a alăturat convoiului de căruțe care joi a pornit din municipiul de pe malul Tisei spre locul unde s-a înfăptuit Unirea – la Alba Iulia. Vineri, convoiul de căruțe a trecut prin Șișești, vatra românească veche în care și-a lăsat amprenta Vasile Lucaciu, un cărturar al Unirii, apoi prin municipiul Baia Mare spre Șomcuta Mare. Între timp, la Mireșu Mare, a avut loc un eveniment dedicat anului Centenarului Marii Uniri. 
18 evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia au pregătit autorițile locale din Mireșu Mare pentru a marca acest moment istoric. 
”Toate se leagă de cinstirea celor 100 de ani de când România a devenit independentă, de fapt, cea mai importantă pagină din istoria poporului român.”, a declarat primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș. 
După evenimentul de vineri de la Căminul Cultural din comuna Mireșu Mare, primarul Ioan Mătieș s-a pregătit pentru plecarea spre Alba Iulia.
În trăsura cu care eu mă voi deplasa la Alba Iulia va veni și domnul președinte Gabriel Zetea și domnul vicepreședinte Doru Dăncuș. O să mergem în alai așa cum s-a făcut pe vremuri, până la Alba Iulia”, a mai spus primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.