Doi sigheteni prinşi cu remorca plină cu material lemnos furat din pădurile Săpânţei

Doi sigheteni prinşi cu remorca plină cu material lemnos furat din pădurile Săpânţei

La sfărşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în domeniul silvic, echipajul de jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic au observat în zona „Colibi”, un tractor de culoare portocalie care avea ataşată o remorcă încărcată cu material lemnos de esenţă fag fasonat în metrii ster, iar lângă tractor două persoane de sex masculin. S-a trecut la oprirea activităţii şi identificarea celor două persoane de sex masculin, stabilind că se numesc ID. de 49 de ani şi G.M. de 29 de ani, ambii cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei, persoanele în cauză fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Cei doi făptuitori s-au deplasat cu tractorul  în pădurea aparţinând Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, în locul numit ,,Colibi” din  apropierea localităţii Săpânţa, pentru a tăia lemne de foc, dar înainte să ajungă în zona vizată, aceştia au observat, pe drumul forestier, într-o rampă aparţinând unei exploatări forestiere autorizate mai mulţi arbori de esenţă fag tăiaţi şi pregătiţi pentru transport. Văzând că nu se află nici o persoană în zonă încep să fasoneze şi să încarce în remorca tractorului materialul lemnos, dar la scurt timp sunt surprinşi de jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, care le-au solicitat documentele pentru provenienţa şi transportul materialului lemnos.
În data de 06.08.2012, a fost identificat şi proprietarul materialului lemnos care a depus plângere şi s-a constituit parte civilă pentru suma de 1000 lei.
Dosarele cu actele premergătoare întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.