VIDEO | Discuții privind reducerea unui număr de clase la nivel liceal și profesional în unitățile de învățământ din Maramureș

Întâlnire de lucru online pentru directorii unităților școlare din județ în vederea fixării cifrei de școlarizare pentru clasele a IX-a învățământ liceal și profesional dual, pentru anul școlar 2020-2021. În urma discuțiilor se are în vedere reducerea unui număr de clase la nivel liceal și profesional în unitățile de învățământ din Maramureș.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a organizat marți o întâlnire de lucru, care a avut loc în mediul online, la care au participat 57 directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ liceal și profesional din județ.

Tematica pusă în discuție a vizat fundamentarea cifrei de școlarizare pentru clasele a IX-a învățământ liceal și profesional dual, pentru anul școlar 2020-2021.

Având în vedere sporul negativ al populației școlare în ultimii ani, respectiv reducerea numărului de absolvenți ai clasei a VIII-a din acest an școlar față de cel precedent, s-a analizat, cu fiecare unitate de învățământ liceal în parte, necesitatea reducerii numărului de clase la aceste nivele de învățământ, ținând cont de filierele, profilurile și specializările pe care le au fiecare instituție școlară.

Planul de școlarizare propus de unitățile de învățământ, centralizat și vizat de către inspectoratele școlare, se aprobă de către Ministerul Educației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.