Discuții pe tema vaccinării romilor purtate la Agenția Națională pentru Romi

În cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie 2021, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv și Mariana Buceanu, consilieră, au avut o întrevedere cu colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), pe tema eforturilor guvernului de combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 și a campaniei de vaccinare împotriva SARS-COV-2.

În urma discuțiilor s-a desprins oportunitatea invitării specialiștilor și decidenților în domeniul sănătății publice în cadrul unor dezbateri organizate de ANR pentru membrii comunităților cu romi.

Dezbaterile se vor centra pe demontarea „miturilor urbane” prezente în spațiul public referitoare la Covid-19, cu participarea reprezentanților romi ai organizațiilor membre ale Consiliului Consultativ al Agenției Naționale pentru Romi. Astfel, printr-o informare corectă și completă din partea specialiștilor, urmărim să contribuim la dimensiunea de prevenție și la creșterea adresabilității politicilor de sănătate publică pentru cetățenii români aparținând minorității rome. ANR inițiază acest demers în contextul ratei crescute de decese cauzate de Covid-19 la nivel național.

Președintele ANR a subliniat că „pandemia nu s-a încheiat și depinde de fiecare dintre noi când, cum și dacă vom ieși cu bine din aceasta. Individual contribuim la oprirea pandemiei, prin prevenție și este știut faptul că e mai ușor și mai ieftin să prevenim, decât să tratăm pe cei dragi nouă.”
Informații despre aceste dezbateri publice vor fi anunțate pe paginile de Facebook și website-ul ANR în scurt timp.

Sursa: Facebook.com/AgentiaNationalaRomi

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.