Prinși la volan ori beți, ori fără permis, ori în ambele variante

Sâmbătă, polițiștii rutieri maramureșeni au identificat în trafic cinci bărbați care au condus autovehicule comițând infracțiuni rutiere.

Patru dintre ei, cu vârste cuprinse între 23 și 64 de ani, au condus fie fără permis de conducere, fie cu o alcoolemie între 0,70 și 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat Într-unul din cazuri, un bărbat găsit la volan era și beat și nici nu avea permis.

Al cincilea bărbat, a fost depistat de polițiștii băimăreni pe strada Vasile Lucaciu în timp ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, motiv pentru care s-a procedat la oprirea autoturismului. Conducătorul autoturismului nu avea asupra sa acte de identitate a prezentat identitatea fratelui său geamăn. Însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit identitatea reală a acestuia. E vorba de un bărbat de 39 de ani din Baia Mare care nu are permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool din sânge. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

De asemenea, duminică, 14 noiembrie, polițiștii au mai identificat doi bărbați care au comis infracțiuni rutiere. Unul dintre aceștia, în vârstă de 52 de ani, a fost identificat pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmației conducând fără a deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al doilea, un bărbat de 36 de ani, este cercetat penal de polițiști după ce a condus un moped pe strada 90 din Băița, iar la un moment dat a acroșat ușor un bărbat de 39 de ani. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul de Permanenta Seini în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de infracțiuni la regimul rutier.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.