Discuții între polițiști și copii despre cum se circulă corect

Ieri, în localitățile Lucăcești și Mireșu Mare polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activitatea ”Prietenul meu polițistul”, parte integrantă a proiectului educațional ”Să circulăm corect”, care are ca scop prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor, prin însușirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora. 

Prin activitatea ”Prietenul meu polițistul”, aproximativ 300 de copii au beneficiat de interacțiunea cu polițiștii care supraveghează, îndrumă și controlează activitatea pe drumurile publice. Totodată, copiilor le-au fost furnizate aspecte privind circulația pietonilor, bicicliștilor și călătorilor din mijloacele de transport în comun, precum și privitoare la pericolele pe care le reprezintă trotinetele electrice și lipsa echipamentelor de protecție specifice.

De asemenea, aceștia au putut admira cele două autospeciale de intervenție cu care polițiștii au fost prezenți la activitate.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș, de la Casa Corpului Didactic și ai Primăriei Mireșu Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.