Vizită de lucru a ministrului Sănătății la Sighetu Marmației

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns invitației primarului municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, și astăzi a efectuat o vizită la Spitalul Municipal Sighet.

În cadrul vizitei de lucru, oficialul s-a întâlnit cu personalul medical pentru a discuta atât despre problemele spitalului, cât şi despre cele ale sistemului de sănătate în general. Discuțiile au fost purtate în prezența autorităților locale, județene, a reprezentanților Maramureșului în Parlamentul României, dar și a presei locale.

Vizita a continuat la secțiile de Boli infecțioase și Chirurgie, unde pacienții și personalul medical au avut posibilitatea să pună întrebări ministrului. Acesta s-a arătat plăcut impresionat de calitatea umană și profesională a personalului medical, de buna colaborare între autoritățile locale și managerul spitalului, însă a recunoscut că o unitate spitalicească atât de veche, care deservește un număr atât de mare de locuitori, are urgentă nevoie de sprijin pentru a interveni la reabilitarea clădirilor și la dotarea lor.

Alexandru Rafila a dat asigurări că Spitalul Sighetu Marmației se va număra printre unităţile medicale din ţară care vor beneficia de fonduri din partea Ministerului Sănătății.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.