DISCONFORT: Administratorii de localuri din Sighet, nemulțumiți de întreruperea furnizării apei, chiar dacă a fost anunțată

DISCONFORT: Administratorii de localuri din Sighet, nemulțumiți de întreruperea furnizării apei, chiar dacă a fost anunțată

 Sighetenii au rămas azi fără apă din cauza unor lucrări la rezervoarele de înmagazinare din oraș. Deși oamenii și-au făcut rezervă de apă pentru perioada în care furnizarea acesteia este întreruptă, restaurantele și cafenelele din municipiu se descurcă foarte greu fără apă potabilă.

Administratorii localurilor din municipiu s-au arătat nemulțumiți de situația în care au fost puși din cauza acestor lucrări și spun că turiștii și clienții nu înțeleg că în oraș se fac lucrări de reparații. De asemenea aceștia cred că dacă lucrările s-ar face noaptea nu ar mai fi un disconfort așa de mare.
„Având în vedere că suntem o locație turistică și așteptăm clienți, ei nu înțeleg și nu îi interesează că se fac lucrări în oraș. Cred că aceste lucrări  ar trebui să se facă noaptea când consumul de apă este mult mai mic, decât să sufere un oraș întreg, ar fi putut face un efort cei de la firma care se ocupă cu furnizarea apei și să lucreze noaptea, ar fi fost mai echitabil”, a arătat Arina Hărănguș, administratorul unui restaurant.
În lipsa apei potabile activitatea în pensiunile, restaurantele și cafenelele din municipiu s-a desfășurat mult mai greu. Oamenii au fost nevoiți să pună bidoane cu apă în băi și în bucătărie.
„Am umplut toate bidoanele, gălețile, butoaiele și tot ce am avut. Este amuzant dacă facem o tragicomedie din asta. Am încercat să ne facem o rezervă de apă pe cât posibil, dar este destul de incomod să te speli din găleată sau să folosești la toaletă, e neplăcut oricum. Am avut un turist care s-a trezit după ora 8 și a rămas nespălat, am încercat să îi explicăm și omul a spus așa e România”,  a mai precizat administatorul restaurantului.
Și în cafenele ospătarii au fost nevoiți să își facă stocuri de apă pentru cafea și ceaiuri și au trebuit să își spele cănile și paharele cu apă din bidoane.
„Ne  descurcăm foarte greu, ne-am făcut niște provizii înainte și încercăm să facem lucrurile să meargă așa cu ce avem. Ne-am  luat apă pentru absolut orice”, a spus barmanul unui local din municipiu.
Furnizarea apei potabile în municipiu va fi sistată pe parcursul întregii zile. În aceeași situație sunt și cei care locuiesc în Crăciunești și în Tisa.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.