Din cauza unui incendiu, o familie din Văleni a rămas pe drumuri

Din cauza unui incendiu, o familie din Văleni a rămas pe drumuri

 

Un incendiu a cuprins în această dimineaţă o casă din satul Văleni, comună Calinesti. Un băieţel de doar 1 an şi jumătate lăsat în grijă bunicului a suferit arsuri la mânuţe şi pe obrăjori. Mama copilului a fost cea care a observat fumul care ieşea prin acoperiş şi a fugit într-un suflet spre casă, alertându-şi vecinii. Vecinii au reuşit să scoată în timp din casă copilaşul împreună cu bătrânul în grijă căruia era. Flăcările au fost stinse de către vecini, chiar înainte de sosirea pompierilor de la Detaşamentul Sighetu Marmaţiei. 
Din relatările bunicii copilaşului, mamă acestuia se află în grajd pentru a hrăni animalele lăsând micuţul în grijă bunicului. Ea a fost şi cea care a observat incendiul şi a chemat imediat vecinii. În scurt timp au sosit la faţă locului şi pompierii detaşamentului Sighetul Marmaţiei, însă din fericire focul era în proporţie de 80% stins. Bătrânul în grijă căruia a rămas pentru câteva minute copilul este paralizat astfel că acesta nu a putut să iasă cu copilul din încăperea cuprinsă de flăcări, din fericire însă promptitudinea cu care au acţionat vecinii a reuşit să evite producerea unei tragedii. Atât copilaşul cât şi bunicul acestuia au fost transportaţi de urgenţă la spitalul municipal Sighet. Micuţul a fost trimis ulterior la spitalul judeţean Dr. Constantin Opris din Baia Mare. La faţa locului s-a deplasat şi echipajul Poliţiei Calinesti, împreună cu viceprimarul comunei care şi-a luat angajamentul că va ajută familia rămasă pe drumuri. 
În urmă cercetărilor s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la un coş de fum improvizat şi neprotejat. Familia a rămas pe drumuri, fără haine, lucruri şi fără documente, aşa că speranţa lor e să fie ajutaţi de oamenii cu suflet pentru a-şi reconstrui locuinţa şi a nu+si petrece sfintele sărbători de Paşte fără un adăpost deasupra capului. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.