Minor instituţionalizat abuzat la Sighet

Minor instituţionalizat abuzat la Sighet

La casă de tip familial Ştefan Cel Mare a avut loc în urmă cu două sapatamani un incident neplăcut. O minoră în vârstă de 15 ani a fost lovită cu brutalitate de către un educator, provocându-i o hemoragie nazală. În urmă loviturii, faţă a necesitat 4 zile de internare. Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului  a demarat o anchetă, iar cel mai probabil educatoarei Palaguata Buftea  i se va suspendă dreptul de a mai profesa în domeniu.  
Din nefericire,  sunt din ce în ce mai frecvenţe cazurile de abuz  asupra copiilor din sistemul instituţionalizat. Cel mai recent caz s-a înregistrat în municipiul nostru  la casă de  Tip Familial Ştefan cel Mare. Un educator al instituţiei a lovit o tânără de 15 ani producându-i o hemoragie nazală, minoră necesitând 4 zile de spitalizare. 
 Incidentul a ajuns şi la urechile Direcţiei  Generale de Asistentă  Socială şi Protecţia Copilului MM. Lavinia Orzac, director adjunct al instituţiei, cea care răspunde de Protecţia Copilului a declarat pentru TV Sighet că cel taziu luni se va şti cu exactitate care sunt sancţiunile aplicate educatoarei, dar cel mai probabil, acesteaia i se va retrage dreptul de a  mai profesa în domeniu. 
Se pare că acuzaţiile de abuz fizic aduse educatoarei Palaguta Buftea, în vârstă de 53 ani, nu sunt singurele. Lavinia Orzac  a declarat  pentru TV Sighet că  în urmă verificărilor efectuate de către Direcţia Generală de Asistentă  Socială şi Protecţia Copilului a ieşit la iveală faptul că educatoarea  a dat dovadă de un comportament necorespunzător  folosind neadecvat anumiţi termeni în cadrul orelor de educaţie sexuală. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.