Din anul şcolar 2012 – 2013 se introduce clasa pregătitoare în învăţământul primar

Din anul şcolar 2012 – 2013 se introduce clasa pregătitoare în învăţământul primar
Măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar intră în vigoare începând cu anul şcolar 2012 – 2013, potrivit dispoziţiilor finale din Legea Educaţiei Naţionale.
Clasa pregătitoare se va organiza în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat, dar poate funcţiona şi în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar – grădiniţe – care sunt structuri ale unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat, conform Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2012 – 2013. 
Actul MECTS prevede că unităţile de învăţământ de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de Bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a zi un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă. Vor face excepţie însă unităţile de învăţământ liceal unice la nivel de localitate, precum şi unităţile de învăţământ de nivel liceal care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a. 
Una dintre noutăţile anului şcolar în curs o reprezintă săptămâna numită "Şcoala altfel", programată înaintea vacanţei de primăvară, care va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracurriculare. În acea săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.