VIDEO | Din 15 septembrie începe campionatul de handbal la băieți, iar din 7 octombrie, va începe campionatul la fete

Din 15 septembrie începe campionatul de handbal la băieți, iar din 7 octombrie, va începe campionatul la fete. Antrenorii sunt îngrijorați din caua posibilității de accidentări, dar și din cauza sistemul de joc propus pentru acest an.

În 15 septembrie, echipele de băieți vor începe campionatul de handbal.

”Va fi un campionat mai aparte. Vor fi numai turnee de sală, deocamdată. Dacă cumva se mai relaxează problema cu Covid-ul, se va trece la varianta tur-retur. Echipa noastră se află într-o situație foate bună, nu avem probleme majore de accidentări,deocamdată”,  spune Adi Popovici, team manager la echipa de handbal masculin din cadrul CS Minaur Baia Mare.

O teamă este cea legată de posibilele acidentări, care pot urma după o perioadă atât de lungă de pauză.

Asta e teama noastră cea mai mare, pentru că a fost pauza asta atât de mare. Se va începe cu un turneu de sală în care vor fi trei meciuri unul după altul,în fiecare zi câte un meci. Având în vedere că lotul e bun, eu zic că vom reuși cumva să suplinim accidentările și sper să nu avem accidentări foarte grave care să ne marcheze evoluția echipei”, menționează Adi Popovici. .

După o perioadă foarte lungă în care nu s-a putut juca handbal, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis că poate să înceapă și campionatul feminin.

Luni va avea loc un Consiliu de Adminitrație și probabil că se va decide ca dată de începere a Ligii Florilor, data de 7 octombrie, pentru a se da posibilitate echipelor să aibă cele două teste covid, la 14 zile și la 2 zile înainte de a începe acest turneu, pentru că practic se va juca sub forma unor turnee de sală. Dacă la băieți se pot juca turnee cu câte trei, patru sau șase meciuri, la fete, în prima fază vor fi probabil doar turnee de câte un meci. Adică echipele se vor deplasa într-o localitate neutră și probabil, pe durata a două zile, miercuri și joi, va avea loc acest turneu, care se va juca într-o singură etapă, cu patru jocuri miercuri și patru jocuri, joi. Peste o săptămână se repetă același lucru, într-o altă locație, și va avea loc etapa a doua. În acest format, probabil că se va putea juca undeva la șapte, opt etape, până la sfârșitul anului”, explică  Daniel Kotecz, team manager al echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare.

Echipa de handbal feminin are deja o acidentare serioasă.

Am avut și noi deja o accidentare destul de serioasă, care , la un joc de pregătire din Slovacia, s-a accidentat e jucătoare, are ruptură de ligament încrucișat și va lipsi probabil vreo șapte –opt luni.  În ceea ce privește sistemul competițional, majoritatea cluburilor nu agrează acest sistem, pe teren neutru, dar este o hotărâre a Ministerului Sănătății și a Ministerului Tineretului și Sportului, deci nu este decizia Federației de Handbal. Trebuie să respectăm un protocol, foarte strict, de prevenție.  Se vor lua în calcul și măsurile de prevenție, iar dacă se va constata o creștere a numărului de cazuri, probabil se va schimba sistemul competițional”, spune Daniel Kotecz.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.