VIDEO | Părintele Viorel Fereștean a trecut la cele veșnice!

În zi de mare praznic, Nașterea Maicii Domnului, Marți 8 Septembrie 2020, părintele Viorel Fereștean, paroh al Parohiei ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”Sighet IV, din Sighetu Marmației- Valea Hotarului, după o scurtă dar grea suferință a trecut la cele veșnice.

S-a  născut în 4 Mai 1954 în localitatea Borșa, jud. Maramureș. În anul 1976 a absolvit Seminarul Teologic din Cluj- Napoca, apoi în 1976 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Aluniș, Protopopiatul Dej, Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului. A păstorit aici până în anul 1991 când prin transfer a fost numit pentru scurtă vreme paroh al Parohiei Călinești, apoi paroh al Parohiei”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”- Sighet IV din Sighetu Marmației- Valea Hotarului.

În anul 1995 obține Titlul de Licențiat în Teologie- Teologie Pastorală al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj- Napoca.

Aici, la Sighetu Marmației a avut realizări importante în plan pastoral, administrativ, economic și social- filantropic. S-a restaurat biserica și s- a repictat, s- a târnosit, s-a refăcut casa parohială iar pe Sihei s- a construit o biserică de lemn, care este și târnosită, apoi înfrumusețată cu pictură și în incintă s- a realizat un Centru cultural- pastoral pentru tineri numit ”Sfânta Lidia” cu mai multe clădiri, casă, o bibliotecă și sală de mese, ctitorie  a familiei sale

Ne despărțim  de un bun coleg, preot vrednic și un preot foarte iubit și foarte respectat și apreciat de către credincioși.

Ne vom ruga lângă sicriul cu trupul neînsuflețit, în biserica din Sighetu Marmației, de pe Sihei, Miercuri, 9 Septembrie de la ora 18, 00 iar Joi, 10 Septembrie,  la ora 13,00 slujba înmormântării va fi slujită de către Preasfințitul TIMOTEI SĂTMĂREANUL, Arhiereu Vicar ,  în sobor de preoți, începând cu ora 13,00.

BUNUL DUMNEZEU SĂ- L ODIHNEASCĂ ÎN PACE CU CEI ALEȘI AI SĂI!

Pr. Prot. Vasile Aurel Pop

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.