DEZBATERE: USR vrea un sistem național de avertizare a populației prin SMS în caz de furtuni precum cea de duminică

DEZBATERE: USR vrea un sistem național de avertizare a populației prin SMS în caz de furtuni precum cea de duminică

 USR a organizat azi o dezbatere pe tema implementării unui sistem național de alertare a populației prin SMS în caz de dezastru. Deputatul USR de Maramureș Vlad Duruș critică unele afirmații ale premierului pe subiectul fenomenelor meteo de duminică și susține necesitatea implementării unui serviciu de mesagerie în masă. 

Furtuna de duminică, ce s-a abătut asupra părții de vest și nord-vest a țării, inclusiv în Maramureș, a lăsat în urma ei 8 morți și peste 100 de răniți, precum și pagube materiale însemnate.  Acesta este bilanțul unui eveniment nefericit care, din neputința sau din ignoranța autorităților, nu s-a putut preîntâmpina. Ironic, căci în urmă cu doar două săptămâni au avut loc exerciții de prevenire a unor astfel de situații cu sirenele de alarmare. Duminică, însă, nu s-a auzit niciuna. Într-un mesaj transmis în mediul online, deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș, îl critică pe premierul Tudose pentru declarația sa de duminică, dar și pentru lipsa de acțiune.
<<”Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?” – aceasta a fost declarația de aseară a premierului, care te lasă mut. Domnule Tudose, nu de o lege care să interzică vântul avem nevoie, ci de măsuri preventive, precum instaurarea și utilizarea unui serviciu de mesagerie în masă, care să-i anunțe în timp util pe toți cetățenii aflați în proximitatea furtunii să se adăpostească>>”, afirmă deputatul USR de Maramureș Vlad Duruș, într-un comunicat de presă remis redacției. 
Partidul Uniunea Salvați România a organizat, în această dimineață, în Parlament o dezbatere pe tema implementării unui sistem național de alertare a populației prin SMS în caz de dezastru.  Deputatul USR Cătălin Drulă, președintele comisiei pentru tehnologia informației, a invitat la aceste dezbateri toate instituțiile cu atribuții în domeniu – ISU, DSU, STS, ANM, ANCOM -, precum și reprezentanți ai operatorilor de telefonie mobilă, urmând ca rezultatul dezbaterilor să fie concretizat de Uniunea Salvați România într-o inițiativă legislativă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.