REPORTAJUL ZILEI: Sighetul are, în sfârșit, ce și-a dorit – o echipă de baschet de seniori

REPORTAJUL ZILEI: Sighetul are, în sfârșit, ce și-a dorit – o echipă de baschet de seniori

 Pregătirile pentru echipa de baschet de seniori a municipiului Sighetu Marmației au ajuns pe ultima sută de metri. Ieri reprezentanții Clubului Sportiv Municipal au făcut o prezentare în fața Consiliului Local a echipei, dar și a obiectivelor pe care și le-au propus. De asemenea s-a discutat și votat și bugetul pe care Consilul Local îl acordă pentru susținerea echipei.

„În cadrul Clubului Sportiv Municipal există un consiliu de administrație în care sunt 5 persoane, după cum ați hotărât dumneavoastră și domnul primar. În momentul de față echipa și staful tehnic sunt compuse și finalizate. Avem 14 jucători în cadrul echipei, sunt 8 jucători sigheteni, 2 jucători aduși de la Baia Mare, 2 de la Satu Mare, cei 4 jucători sunt elevi școlarizați la Sighetu Marmației, și încă 2 jucători din Statele Unite ale Americii. Vrem ca prin această echipă să creăm o emulație în rândul copiilor, al părinților spre sport. Planul nostru cu acești jucători de culoare este ca anul acesta să îi ducem prin școli, să îi atagem spre sport, la ora de educație fizică, să vuiască un pic orașul înspre baschet”, a declarat George Opriș, reprezentant al Clubului Sportiv Municipal Sighet.
Ieri consilierii locali sigheteni au aprobat 100.000 lei, bani din care urmează să se gestioneze cheluielile echipei. George Opriș a explicat cum s-a constituit bugetul necesar pentru lunile rămase din 2017, dar și în ce constau aceste cheltuieli.
„Noi împreună cu consiliul de administrație am făcut un buget estimativ pe anul 2017, suma de 114.000 lei. 20% din sumă sunt preconizați taxe către federație, adică afilierea clubului, taxe de înscriere, taxe jucători străini, taxe de transfer. Undeva la 45 – 48.000 lei sunt estimați pe jumătatea lunii septembrie și cele 3 luni care mai sunt din anul acesta spre salarizarea și premierile sportivilor și ale stafului tehnic, undeva la 14.000 lei, brutul, pentru toată echipa și restul de 20.000 lei sunt până la finalul anului în prime, prime de maxim 300 lei la meci de persoană, minim de 100 de lei, nu ține de mine, ține de consiliul de administrație și de antrenori. Restul banilor sunt pentru activitatea competițională, ceea ce însemană transport, cazare, masă, sportivi care nu sunt din Sighetu Marmației, arbitraj. Mi-a fost foarte greu să concep un buget fix pentru că noi încă nu știm foarte bine cu cine vom fi în competiție. Ne putem trezi să avem o deplasare până la Târgu Jiu”, a adăugat George Opriș.
Antrenorul Emil Kosztelnik a precizat că odată stabilită componența echipei, sportivii încep antrenamentele pentru primul campionat.
„În momentul de față echipa este completă, toți jucătorii sunt la antrenamente, acum 2 zile au venit și cei 2 jucători de la Satu Mare, echipa este înscrisă în campionat, clubul este afiliat. Așteptăm în cursul săptămânii să primim de la Federația Română de Baschet componența grupelor și să vedem care va fi sistemul competițional”, a precizat Emil Kosztelnik, antrenorul principal al echipei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.