Deputatul Duruș (USR) atacă politica statului în dosarul FNI. PSD-ALDE îl transformă în victimă pe Popa, în timp ce păgubiții mor cu dreptatea în mână

După prăbușirea FNI în 2000, peste 300.000 de români și-au pierdut banii agonisiți. 155.000 de păgubiți nu și-au încasat nici azi sumele depuse, deși au decizii definitive date de instanță. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), cea care ar trebui să plătească sumele către populație, ca urmare a faptului că CEC a garantat pentru FNI, nu a acordat în ultimii 5 ani niciun leu de bună voie. Plățile s-au făcut doar în urma unor executări silite.

La o interpelare formulată de deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, instituția spune că mai are de plătit 341 de milioane de lei. AAAS a previzionat, în bugetul pe 2019, doar 5 milioane de lei (!!!) pentru despăgubiri. Condiția este ca instituția să realizeze procentul de încasări. În ultimii ani nu s-a atins niciodată nivelul de încasări propus, ceea ce înseamnă că bugetul de despăgubiri va fi cu mult sub limita de 5 milioane de lei.

„O mostră de „respect” a Guvernului către deponenții de bună credință. În ritmul acesta, ultimul păgubit care-și va lua banii va fi peste vreo 70 de ani. Un tratament batjocoritor pe care-l aplică PSD-ALDE sutelor de mii de români. Suma totală necesară despăgubirilor este derizorie pentru statul român, care trebuie să găsească soluții imediate. Unii dintre deponenți nu vor trăi să-și vadă banii. Tu, stat, execuți imediat un rău platnic, dar nu ești capabil să dai dovadă de bună practică”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Iar acum, Nicolae Popa, fostul director al FNI, condamnat și extrădat din Indonezia pentru a-și executa pedeapsa, este plimbat pe la televiziunile fidele partidului, ca victimă. Analiștii plătiți de PSD îi deplâng „crunta” soartă.

Nimeni nu plânge că, după 19 ani, 155.000 de păgubiți nu și-au văzut banii.

 

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.