VIDEO | Amenzi de aproape 50.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Maramureş au acționat ieri în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul comerţului cu produse agroalimentare, precum şi pentru identificarea persoanelor care comercializează ţigări de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate la sediile a 34 de societăţi comerciale şi 5 persoane fizice, poliţiştii au depistat un operator economic care deţinea în vederea comercializării ţigări de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, au fost ridicate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Totodată, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, a legii privind dreptul de autor şi drepturi conexe şi a reglementării privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 48.500 de lei.

De asemenea a fost dispusă suspendarea activității pentru o perioadă de 30 zile a unei societăți comerciale cu sediul în Baia Mare, care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.