VIDEO | Deputatul Duruș cere prefectului o situație clară privind stocurile de materiale de protecție și aparatură medicală

În urma mai multor sesizări venite din parte unor cadre medicale, care reclamau insuficiența materialelor de protecție, deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a formulat o serie de întrebări către prefectul județului Maramureș.

În solicitare, deputatul cere prefectului, care este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, date legate de numărul de paturi disponibile pentru preluarea eventualilor pacienți îmbolnăviți, dotările de care dispune în acest moment sistemul sanitar județean pentru tratarea pacienților cu COVID-19, necesarul de aparatură de care ar fi nevoie pentru a face față vârfului de îmbolnăviri și situația stocurilor de materiale de protecție (combinezoane, mănuși, măști, dezinfectant). „Sunt îngrijorat de sesizările pe care mi le fac medicii. Sănătatea lor este extrem de importantă în acest moment. Vedem ce se întâmplă cu cadrele medicale în multe spitale din țară. Doar în Suceava avem 92 de medici îmbolnăviți cu COVID-19. Nu avem voie să rămânem la nivelul județului fără stocuri de materiale de protecție. Evoluția epidemiei este abia la început. Aștept o situație clară cu ceea ce avem la ora asta, pentru ca eu, și cred că mi se vor alătura și ceilalți parlamentari ai județului, să pot solicita Guvernului, în paralel cu demersurile pe care le face Prefectura și DSP, acoperirea nevoilor pe linie de aparatură medicală și materiale de protecție”, a spus deputatul Vlad Emanuel Duruș.

Biroul de presă, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.