DEMERSURI: Traian Băsescu a cerut cetăţenia Republicii Moldova

DEMERSURI: Traian Băsescu a cerut cetăţenia Republicii Moldova

 Traian Băsescu a făcut recent demersurile pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, au declarat, vineri, surse apropiate fostului preşedinte.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut, recent, cetăţenia Republici Moldova, având în vedere faptul că actualul guvern de la Chişinău este unul stabil, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate fostului preşedinte.
Potrivit surselor citate, un aspect care va cântări greu în obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova de către Traian Băsescu îl constituie faptul că în timpul mandatelor sale peste jumătate de milion de moldoveni au dobândit cetăţenie română.
Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers.
"Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015.
Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.